Har du tænkt over, hvor stor betydning, de vilde dyr har for din have? Og ved du, hvilke dyr der er truede og har brug for din hjælp - hele året rundt?

 

idenyt har i samarbejde med en række eksperter sammensat et unikt kursus, der hjælper dig med at hjælpe bier, fugle, insekter og de små pattedyr, som alle har en stor betydning for biodiversiteten i din have. 

 

Trin for trin får du viden om, hvilke dyr der har brug for din hjælp. Du får beskrivelser af, hvorfor dyrene er nyttige i din have, og du får masser af inspiration og ideer til små tiltag, der kan gøre en kæmpe forskel for dyre- og plantelivet i din have - også i de kolde vintermåneder.


... eller læs mere om kurset nedenfor.

Brug de rigtige fuglekasser

Lær hvordan du skaber forskellige redesteder til blandt andet blåmejsen, musvitten, skovspurven, stæren og natuglen - og få råd til, hvad du skal gøre i efteråret for, at fuglene genbesøger de små boliger næste år.

Hjem til pindsvin og egern

Vi guider dig til, hvordan du skaber de optimale sove-, yngle- og vinterforhold for havens pindsvin - og viser dig, hvordan du bygger din helt egen egern-restaurant og får mange sjove oplevelser når egernet kommer på besøg.

Vælg den rigtige føde

Lær, hvordan du sætter foderbrættet op det rigtige sted, hvilket foder de forskellige fugle og dyr tiltrækkes af og få råd til, hvilke af havens egne afgrøder du med fordel kan gemme til årets kolde måneder.

Hjælp dyrene i din have - året rundt

Vi har samlet forskellige haveaktiviteter, du med fordel kan lave forår, sommer, efterår og vinter - og vi guider dig blandt andet til, hvordan du hjælper havens dyr gennem vintermånederne.


Forår

Lær hvordan du skaber en sund jord til forårets beplantninger, får en skøn køkkenhave og forebygger skadedyr i drivhuset. Du får også vores guide til, hvordan du kan hjælpe fugle som mejser og stære til at yngle i netop din have. 


Sommer

Se vores guide til at skabe flere levesteder for bierne og sommerfuglene, hvordan du gør din græsplæne bi-venlig og hjælper insekterne året rundt. Du kan også finde ud af, om du har en biavler i maven.


Efterår

I efteråret er det tid til at etablere et vinterhi for havens insekter, fede pindsvinet op til de mange måneders søvn og klargøre vinterdagenes føde. Få gode råd til, hvilken føde du med fordel kan gemme og byde vinterhavens dyr.


Vinter

Du kan have meget glæde af både egern og fugle i din have om vinteren, hvis leveforholdende er gode. Lær, hvad du skal gøre, for at hjælpe havens dyr gennem årets kolde måneder.

​Få 10% rabat på kurset

Psst. Modtager du idenyts nyhedsbrev? I så fald, får du 10 procent på flere af idenyts online kurser. Kontakt os på [email protected] hvis ikke, du har fået din rabatkode. Modtager du ikke idenyts nyhedsbrev? Så vil vi med glæde byde dig velkommen. Du kan tilmelde dig her.

Kurset hjælper dig til at

 • Blive klogere på, hvilken nytte de enkelte dyrearter gør i din have.
 • Hjælpe dyrene i din have året rundt - også når de har det sværest.
 • Give bedre levevilkår for pindsvin, egern og andre små pattedyr.
 • Skabe levesteder og redepladser til havens besøgende, så du får en have med masser af liv og smukke oplevelser - også i de kolde måneder.
 • Tiltrække flere bier i haven, så du får bedre udbytte af dine frugttræer og -buske
 • Få ideer til, hvilke planter der kan tiltrække flere småfugle og insekter i din have.

... du får desuden

 • En masse glade små hjælpere i din have, som også er spændende at kigge på.
 • En have i balance med bedre udbytte af dine frugttræer og buske.
 • Aktiviteter som kan udføres af både børn og bedsteforældre.
 • Sundere planter generelt og mindre arbejde i haven.
 • Viden, der er vigtig for vores natur, og som du kan dele med andre.
 • Glæden ved at hjælpe naturen med at bibeholde den naturlige balance.

Det får du!

Et hav af vigtige informationer

om truede dyrearter i din have

Masser af sjove aktiviteter

der kan laves både inde og ude

28 lektioner

der indeholder viden, opgaver og idéer

Madopskrifter

til både mennesker og dyr

Konkrete idéer

til hvordan du kan hjælpe forskellige dyrearter

En masse inspiration

til nye måder at angribe dyrelivet i din have på

Detaljer om online kurset


Hvornår?

Lige, når du vil. Du kan starte allerede i dag. Og du kan tage kurset helt i dit eget tempo.

Kurset bliver liggende her i kursusplatformen, så du altid kan tilgå det.


Hvad?

Kurset består af 28 online lektioner med masser af viden, inspiration, idéer og aktiviter til at skabe bedre levevilkår for dyrene i din have. Du kan gennemgå lige de lektioner, du ønsker.


Hvem?

Kurset er udviklet af idenyt i samarbejde med Aarhus Universitet, Dansk Ornitologisk forening, Dansk bi-avlerforening, Pindsvinevennerne i Danmark og Danmarks Naturfredningsforening.


Hvor meget?

Det koster 199 kr. at deltage. Derefter kan du genbesøge kursets materiale igen og igen.

10% rabat

Psst. Modtager du idenyts nyhedsbrev? I så fald, får du 10 procent på flere af idenyts online kurser. Kontakt os på [email protected] hvis ikke, du har fået din rabatkode. Modtager du ikke idenyts nyhedsbrev? Så vil vi med glæde byde dig velkommen. Du kan tilmelde dig her.

Kurset er lavet af idenyt i samarbejde med